Łopatka tulipan z uchwytem jesionowym

Kuta łopatka w kształcie tulipana

  • Obserwuj produkt:
  • Dodaj recenzję:
  • Producent: Krumpholtz
  • Kod producenta: 4035208014838
  • Dostępność: Ostatnie sztuki - pospiesz się!  (2 szt.)

  • Historia ceny
  • Cena netto: 105,69 zł 130,00 zł
  • szt.

Produkt wysyłamy w ciągu 1-3 dni roboczych. 

Możesz zwrócić produkt w ciągu 14 dni.

Tulipanowa łopatka do przesadzania i sadzenia.

Dzięki specjalnie wyciętej krawędzi łopatka łatwiej wchodzi w glebę, co zdecydowanie ułatwia pracę, zwłaszcza na ciężkiej glebie. Możesz jej także użyć jako opielacza. 

Wytrzymały uchwyt narzędzia jest wykonany z jesionu i lakierowany bezbarwnie.

Ergonomiczny kształt pozwala na wygodne trzymanie podczas pracy.

Część robocza łopatki została wykonana z bardzo wysokiej jakości stali szwedzkiej. 

Dane techniczne:

Uchwyt: 14 centymetrów

Waga: 210 g

 

 

 

 

Konserwacja metalowych narzędzi ogrodniczych ma na celu ochronę przed korozją i przedłużenie ich żywotności. 

Czyszczenie:
  • Usuń z narzędzi ziemię, piasek i resztki roślinne szczotką lub wodą z mydłem lnianym (Grunne, Allback lub Selder).
  • Dokładnie wysusz po umyciu, aby zapobiec powstawaniu rdzy.
Smarowanie:
  • Regularnie smaruj metalowe części olejem lnianym (np. olej Selder do metalu)
Przechowywanie:
  • Przechowuj narzędzia w suchym, wentylowanym miejscu.
  • Używaj narzędzi odpowiednich do zadań, aby zapobiec ich szybszemu zużyciu.

Konserwacja narzędzi ogrodniczych

Przy wyborze narzędzi ogrodniczych warto zwrócić uwagę na ich przeznaczenie, wagę, ergonomię i jakość wykonania. Powinny być odporne na wilgoć, częsty kontakt z ziemią, sokami roślin itp. 
 

Firma Krumpholz zajmuje się kowalstwem od 1799 roku i nadal jest własnością tej samej rodziny. produkowane przez nią narzędzia ogrodowe są kute ze szwedzkiej stali zgodnie z najwyższymi standardami jakości.

Proces technologiczny: stal (typ CK- stal szwedzka), jest rozgrzewana do 1200°C, a następnie formowana ciężką prasą ( 500t nacisku prasy). Narzędzia formowane są młotem pneumatycznym o sile uderzenia 150kg. Poprzez taką obróbkę kowalską, molekuły stali zostają sprężone i przez to uzyskuje się najlepszą jakość produktu. Następny etap to hartowanie stali w oleju o temperaturze ok. 800 C, po czym ponownie jest ona rozgrzewana do ok. 400 C, aby wyeliminować możliwe naprężenia.

Marka Krumpholz została zaliczona do elitarnego grona „Marek Stuleci” (Marken des Jahrhunderts).


Zadaj pytanie dotyczące produktu. Nasz zespół z przyjemnością udzieli szczegółowej odpowiedzi na zapytanie.